Boris dagliga fotbollsblogg
Sök:
Höllviken i januari 2016

Hej

Några mer eller mindre fotbollsrelaterade önskningar inför det nya året :

¤ Att Viasat låter Frida Nordstrand vara ständig backup som programledare när Ola Wenström inte är tillgänglig. Den ständigt inställsamme Niklas Jihde håller inte måttet.
¤ Att man tar tag i det löjeväckande viftandet av spelare som just styrt bollen ut till inspark eller hörna. Det är fusk och måste vara pinsamt för spelaren när kameran avslöjar allt.
¤ Att Viasat funderar lite över om det vekligen är så att varenda liten speldetalj måste analyseras sönder och samman. Innan matchen, i halvtidspausen och efter matchen. Varför inte använda sig av en del runt om programpunkter som gjorde Tipsextra så populärt på sin tid ?
¤ Att mardrömmar kommer att hemsöka alla dessa giriga sportkändisar och andra kändisar som nedlåter sig till att sälja sig till bettingbolagen. De är redan rika eller superrika men ändå skall de berika sig ännu mer på de spelberoende eller nästan spelberoende, som dras längre och längre ner i ekonomisk och social misär.
¤ Att någon på Viasat förklarar för Niklas Holmgren att han inte behöver maximera sin volym och betoning varenda gång tillstymmelsen till en målchans uppenbarar sig i en match som han kommenterar.
¤ Att alla skadade spelare som ligger ner omedelbart bäres ut av bårbärare närmsta vägen från planen.  Sedan kan behandlingen börja. Det är inte rimligt att publiken skall tvingas titta på mer eller mindre berättigad sjukvård i sekvenser som kan dra ut många minuter. Självklart skall undantas göras för livshotande skador.
¤ Att våra leverantörer besinnar sig och slutar med sina ständiga prishöjningar. Hur kan det komma sig att vår bransch har en sådan stark inflation när samhället i stort är näst intill förskonad från inflation ?
¤ Att EU förbjuder all reklam för bettingbolag.
¤ Att Viasat lääger de Seie A och La Liga matcher som inte får plats på de vanliga Viasatkanalerna, på extrakanalerna. Nu läggs de på Viaplay som inte alla abonnenter har tillgång till eller lust att jobba extra med.
¤ Att fler hittar till Boris blogg här på Fotbollsaffärens hemsida. Information om allt möjligt och anekdoter i en härlig blandning som uppdateras dagligen.

Varma Vinterhälsningar

Micke

Höllviken 1 april 2015

Hej

Idag för exakt 15 år sedan öppnade Fotbollsaffären som en liten butik på Kaptensgatan i Malmö.
Vi var lite unika som den första butiken i Sverige som satsade på original matchtröjor från fler lag än de allra mest populära. Några år senare öppnade vi webbutiken som är den som gäller idag. Fast väldigt annorlunda. Nu är det inte bara matchtröjor som gäller utan vi breddar ständigt sortimenet. Fotbollsskor, löparskor, träningskläder m.m. Detta är en utveckling som vi inte ser något slut på, så om 15 år så lär Fotbollsaffären ha breddat sortimentet ytterligare men vi tänker för den skull inte tappa vårt ursprung. Vi skall fortsätta att förse fotbollsfans med original varor från sitt favoritlag till verkligt bra priser.
Slutligen vill jag passa på att tacka alla våra kunder. Både ni som varit med på resan sen år 2000 och alla ni som tillkommit genom åren. Eftersom ni finns så finns också Fotbollsaffären.

Många Vårhälsningar

Micke Falk

Höllviken i oktober 2014

Hej

Så här strax innan julklappshandeln drar igång för fullt så tänkte jag skriva ner några rader om vår situation i förhållande till våra konkurrenter.
Det finns inte så där jättemånga aktörer inom vårt område - originalartiklar för fotbollssupportrar. Vi är några mindre svenska företag som håller på i ganska begränsad skala och den svenska marknadens efterfrågan har matchat våra utbud hyfsat bra. För något år sedan kom ett stort företag från ett av våra nordiska grannländer in på den svenska marknaden. De satsade väldigt stort på internetreklam och självklart märker vi av vår skandinaviske konkurrent. Vår omsättning har naggats i kanten men vi är egentligen väldigt förvånade att de inte har tagit en större del av marknaden än de gjort. För det går ju nästan inte att öppna en sajt utan att deras banner kommer upp.
Deras ekonomiska resurser för marknadsföring har inte vi utan vårt motvapen är våra priser - vårt mål är att vi skall alltid ha lägst pris. Och vår service. De varor som finns på vårt lager skickar vi senast vardagen efter att beställningen kommit in. Och de andra varorna skickar vi samma dag som vi får dem från tillverkaren.
En sak som vi också förstår är viktig för våra kunder är våra supersäkra betalningslösningar. Antingen man väljer att betala med kort där vårt samarbete med Visa, Mastercard och säkerhetsföretaget DIBS garanterar att inga konstigheter kan uppstå. Eller om man väljer faktura där vi samarbetar med Handelsbanken Finans. Detta speglar sig i vår kreditvärdighet som alltid varit i topp ända från den dag då vi drog igång.
Det känns väldigt skönt för oss att höra från många av våra kunder - en del som handlat av oss ända sen starten år 2000 - som säger att de känner till den stora utländska konkurrenten men som ändå fortsätter att välja oss för de har aldrig blivit besvikna. Vi hoppas och tror att många av er håller med. Störst är kanske inte alltid bäst.

Varma Hösthälsningar

Micke Falk
Höllviken i mars 2014

Hej
När vi startade verksamheten år 2000 så fanns det ett problem med mer eller mindre välgjorda kopior av matchtröjorna ute på marknaden. Sen dess har det varit ganska lugnt på den fronten även om vi några gånger under åren fått erbjudanden om att köpa in sådana. Men vi har en gång tagit beslutet och kommer aldrig att ändra det : VI SÄLJER ENDAST OFFICIELLA ORIGINALPRODUKTER. Om vi inte haft detta motto så hade vi nog inte varit inne på vårt fjortonde år.
Under det senaste året så har vi fått en hel del signaler från kunder att detta åter börjar bli ett stort problem. De har handlat från andra internetbutiker som har utgett sig för att sälja originalprodukter och till väldigt bra priser. Men när kunden fått hem tröjan så har det visat sig vara en kopia. Om de inte märkt det direkt så har det blivit uppenbart efter någon eller några tvättar. Och tyvärr så kommer man som kund oftast ingen vart mot internetbutiken. De är ofta bara ute på nätet en kortare period och agerar från ett annat land än Sverige. Vi har själva , efter tips, varit inne på ett antal av de här "konkurrenternas" hemsidor. Och en hel del saker får oss att reagera och borde kanske också få vanliga kunder att reagera.
¤ De har en webadress som ser lite konstig ut med olika .com eller .nu eller liknande
¤ Den svenska texten är ofta helt obegriplig. Förmodligen tagen direkt från någon av de många översättningsprogrammen som finns på nätet.
¤ Kontaktuppgifter och annat saknas eller är mycket bristfälliga.
¤ Priserna är orimligt låga. T.ex så kan de nya VM tröjorna som skall användas till sommaren säljas för en tredjedel av tillverkarens (T.ex Adidas eller Nike) rek. pris. Då är priset långt under handlarens inköpspris från tillverkaren och då faller priset på sin egen orimlighet. Ingen seriös handlare säljer nya varor för ett lägre pris än det som de själva betalar.
Tyvärr så hjälper det inte så mycket att göra en polisanmälan eftersom de här oseriösa människorna håller till i andra länder och som sagt var, ofta bara har sin hemsida igång en kortare period för att sedan dyka upp under ett annat namn.
Vår kundtjänst har tagit emot väldigt många sådana här rapporter och det verkar inte hejda sig. Så länge som dessa blufföretag kan fortsätta att sälja sina kopior utan att åka dit så kommer de att göra det.
Vi vill varna för detta och avsluta med ett välkänt citat : "Om erbjudandet verkar för fantastiskt för att vara sant så är det förmodligen just det som det är"

Hälsningar

Micke Falk
2017-11-24